KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozkład dnia

  • sowa
  • 6.00- 8.30
    Schodzenie się dzieci.
    Zabawy wynikające z potrzeb i aktywności dzieci.
    Aktywność indywidualna, zróżnicowana, podejmowana z inicjatywy dziecka.
    Ćwiczenia poranne, zabawy ruchowe, ze śpiewem,  integracyjne.
    Prace porządkowo -gospodarcze, zabiegi higieniczne.

  • zegar8.30- 9.00
    Śniadanie.

    9.00- 11.30
    Przejście do zabaw swobodnych.
    Organizowanie przez nauczycielkę sytuacji edukacyjnych wyzwalających twórczą, swobodną aktywność dzieci.
    Aktywność zbiorowa, grupowa i indywidualna, jednolita, zróżnicowana, inspirowana przez nauczycielkę w celu wspomagania rozwoju dzieci w sferze ruchowej,muzycznej, plastycznej, poznawczej, językowej, matematycznej w sali lub w ogrodzie. Zabawy ruchowe, spacery, wycieczki, uroczystości. 
    Zajęcia rytmiczne.Zabiegi higieniczne.

    11.30-12.00
    Obiad.

    12.00-14.30
    Odpoczynek poobiedni w sali lub ogrodzie przedszkolnym.Słuchanie bajek i muzyki relaksacyjnej. (Młodsze dzieci - leżakowanie).    
    Propozycje zadań otwartych sprzyjających aktywności  ruchowej, plastycznej, werbalnej i muzycznej
    Praca indywidualna, stymulująco- kompensacyjna  oraz z dziećmi wyróżniającymi się uzdolnieniami i zainteresowaniami.
    Zabawy i ćwiczenia sprzyjające osiągnięciu gotowości do podjęcia nauki w szkole.
    Zajęcia dodatkowe.

  • 14.30-15.00
    Podwieczorek.

    15.00-17.00
  • Indywidualna aktywność zróżnicowana podejmowana  z inicjatywy dzieci oraz
  • sytuacje wychowawcze organizowane przez nauczyciela.Prace porządkowe. Rozchodzenie się dzieci do domu .